/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Epopeea Stadionului Republican continuă. Ceban solicită ca terenul să fie trecut în proprietatea orașului Chișinău

missing
22 aprilie 2021, ora 17:21

Edilul Capitalei cere ca terenul unde se afla Stadionul Republican să fie transmis din proprietatea statului în cea a municipiului Chișinău. Ion Ceban spune că a transmis în acest sens o scrisoare Parlamentului, Președinției, Guvernului și Agenției Proprietăți Publice (APP). 

Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că Primăria Chișinău dă asigurări publice, că, imediat, după transmiterea bunului în proprietatea municipiului Chișinău, vor fi organizate ample dezbateri la scară națională, iar ulterior, va fi desfășurat concursul de proiecte cu privire la amenajarea acestui obiectiv, cu atragerea experților de talie națională și internațională, a reprezentanților societății civile și a tuturor cetățenilor interesați să participe.

„Locuitorii municipiului Chișinău trebuie să determine soarta de mai departe a obiectivului menționat. Am rugat implicarea tuturor instituțiilor statului pentru soluționarea demersului în termenii, care ar permite Autorității Publice Locale de a desfășura discuții publice la subiect și inițierea planificării resurselor financiare necesare pentru diferite acțiuni ce se impun în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2022”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Amintim că Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a venit cu o reacție dură după ce coaliția neoficială PSRM-Pentru Moldova a abrogat în Parlament, legea prin care terenul unde s-a aflat fostul Stadion Republican, urma să fie vândut Ambasadei.

Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică a menționat că această decizie încalcă un acord bilateral obligatoriu și afectează negativ relațiile dintre Statelor Unite și Republica Moldova.

Pe 8 decembrie curent, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram