/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/FOTO/ Cum ar arăta strada 31 August 1989 din Capitală

missing
22 aprilie 2021, ora 14:31

A fost lansată licitația internațională privind reabilitarea străzii 31 August 1989 din Chișinău. Conform schițelor proiectului, strada va căpăta un format de „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști în dublu sens, a locurilor de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 11 milioane de euro. Renovarea străzii face parte din cadrul pachetului II al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

„Sperăm că vor fi mai multe companii locale, cât și internaționale deschise pentru a realiza calitativ aceste lucrări. Totodată, vrem ca infrastructura drumurilor din capitală să fie una pe potrivă”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Pe lângă strada 31 August 1989, urmează să fie reabilitate și străzile Alexandru cel Bun și  strada Tighina din Capitală.

În total pe cele 3 străzi urmează să fie reparați 6,7 km de carosabil, cca 80 mii metri pătrați de trotuare, să fie instalați 288 de stâlpi de iluminat cu 654 corpuri de iluminat și reabilitați 1550 metri liniari de rețelele de canalizare pluvială, conform unui comunicat de la Primăria Chișinău.

Sursă foto: PNUD Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram