/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Socialiștii vor să constituie o comisie care să elaboreze legi pentru reforma constituțională. Plîngău: „O decizie îngrijorătoare”

missing
22 aprilie 2021, ora 16:15

Socialiștii vor să fie creată încă o comisie parlamentară. De această dată, membrii comisiei speciale să elaboreze mai multe proiecte de legi pentru reforma constituțională. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vasile Bolea, care a precizat că ar putea fi modificată și Constituția Republicii Moldova. 

„Astăzi a fost înregistrat un proiect de lege în vederea constituirii unei comisii speciale parlamentare care va elabora mai multe proiecte de lege privind reforma constituțională. Cunoașteți că o asemenea platformă a fost creată pe platforma Președinției. Din păcate, comisia nu li-a dus lucrul până la capăt. Printr-un alt decret al președintelui nou ales, această comisie a fost desființară”, a declarat Bolea.

Socialistul a menționat că din comisie ar putea face parte 12 sau 15 persoane.

„Statul are nevoie de o revizuire a legislației în domeniul constituțional. Mă refer cât și la legea cu privire la Curtea Constituțională, cât și codul jurisdicției constituționale, cât și alte prevederi din legislația națională. Posibil să venim și cu proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova. Noi propunem să fie creată o comisie specială parlamentară în acest sens din 12 -15 membri. Deja va decide plenul Parlamentului. Comisia să aibă posibilitatea să colaboreze și cu mediul academic, experți”, a mai spus Bolea.

Bolea a precizat că a solicitat deja președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ca proiectul să fie introdus în următoarea perioadă pe ordinea de zi a Legislativului.

Potrivit informațiilor, proiectul deja votat în cadrul Comisiei numiri și imunități.

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a criticat decizia și a menționat că este îngrijorătoare această inițiativă. „O chestiune îngrijorătoare este o decizie care are menirea să bulverseze situația socială-politică din Republica Moldova. Condamnăm acestă decizie. Este butaforică în contextul în care avea un aviz din parte Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului”, a adăugat Dinu Plîngău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram