În fiecare an, pe 22 aprilie, întreaga lume sărbătorește Ziua Pământului. Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii, într-o perioadă în care a început să se vorbească tot mai des despre mediul înconjurător. Oameni din toate țările, care au semnalat probleme legate de mediu, s-au mobilizat și au desfășurat activități menite să atragă atenția guvernelor din statele lor asupra faptului că Pământul pe care trăim trebuie să fie ocrotit. Și astăzi, cu ocazia acestei sărbători, unii au făcut curățenie prin localități, alții au lansat aplicații mobile pentru a reduce utilizarea hârtiei, iar cei mici au reciclat cărți și jurnale și au plantat flori în curtea liceului.

Pentru a marca ziua Pământului, locuitorii din Buțeni, Hâncești, au ieșit să amenajeze cei peste 4 km de drum de la intrare din sat. Astfel, ei speră să-și sensibilizeze consătenii să contribuie la păstrarea și îngrijirea mediului.

Pentru a marca ziua Pământului, dar și pentru a-i face pe adulți să se gândescă la acțiunile dăunătoare mediului pe care le fac, copiii de la un liceu din capitală au organizat mai multe activități. Au adus cărți vechi la școală pentru a fi reciclate, au venit cu diferite mesaje și au plantat flori.

Din grijă pentru mediul înconjurător, o companie de creditare a lansat de ziua Pământului o aplicație, care are ca scop reducerea consumului de hârtie.

În contextul Zilei Pământului, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe o retea de socializare despre un proiect, lansat cu mai bine de un an în urmă, prin care se cere declararea stării de criză de mediu. Potrivit documentului, care se prăfuiește ărin sertarele legislativului, în Republica Moldova sunt cele mai poluate râuri din Europa, cea mai mică rată de împădurire din Europa, cele mai multe gunoiști pe cap de locuitor și un aer greu de respirat.

Amintim că, în anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie sărbătoare oficială a Planetei Pământ ca expresie comună a tuturor oamenilor pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!