/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ambasadorul SUA spune că eliminarea lui Manole este o încercare de a submina Înalta Curte

missing
23 aprilie 2021, ora 16:51

Ambasadorul SUA la Chișinău a venit cu o reacție cu privire la ultimele evenimente din țară. Dereck Hogan spune că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament nu este altceva decât încercarea neconstituțională de a submina Curtea Constituțională prin eliminarea ilegală a judecătorului Domnica Manole și numirea unui înlocuitor nelegitim.

„Ambasadorul Dereck Hogan s-a întâlnit astăzi cu presedintele Maia Sandu pentru a discuta despre încercarea neconstituțională de astăzi de a submina Curtea Constituțională prin eliminarea ilegală a judecătorului Domnica Manole și numirea unui înlocuitor nelegitim. În plus, deși votul majorității Parlamentului pentru condamnarea Curții Constituționale nu este obligatoriu, această lipsă de respect pentru separarea puterilor este un semn îngrijorător pentru viitorul Moldovei. Instituțiile cu adevărat independente sunt un bastion împotriva derapajului democratic și Moldova nu ar trebui să se întoarcă într-un climat de frică și intimidare”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Și ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a anulat astăzi hotărârea prin care a înaintat-o pe Domnica Manole la Curtea Constituțională (CC) și a votat pentru un alt candidat, Boris Lupașcu.

Diplomatul a scris pe pagina sa de Facebook că: „acțiunile de astăzi din Parlament împotriva CC, inclusiv încercarea de a schimba componența CC, reprezintă un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova și asupra independenței CC”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram