/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ambasadorul UE, despre ce s-a întâmplat în Parlament: „Un atac asupra independenței Curții Constituționale”

missing
23 aprilie 2021, ora 16:24

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a anulat astăzi hotărârea prin care a înaintat-o pe Domnica Manole la Curtea Constituțională (CC) și a votat pentru un alt candidat, Boris Lupașcu. 

Diplomatul a scris pe pagina sa de Facebook că: „acțiunile de astăzi din Parlament împotriva CC, inclusiv încercarea de a schimba componența CC, reprezintă un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova și asupra independenței CC”.

Deputatul socialist Grigore Novac a explicat procedura în baza căreia Boris Lupașcu a fost numit judecător la CC. Alesul poporului a spus că totul s-a făcut pe cale administrativă.

Deputatul a declarat că această procedură ocolește hotărârea CC din 2013, care stabilește expres că votul odată consumat nu poate fi revizuit sau abrogarea actului de numire a judecătorului constituțional nu produce niciun efect juridic.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram