Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a anulat astăzi hotărârea prin care a înaintat-o pe Domnica Manole la Curtea Constituțională (CC) și a votat pentru un alt candidat, Boris Lupașcu. 

Diplomatul a scris pe pagina sa de Facebook că: „acțiunile de astăzi din Parlament împotriva CC, inclusiv încercarea de a schimba componența CC, reprezintă un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova și asupra independenței CC”.

Deputatul socialist Grigore Novac a explicat procedura în baza căreia Boris Lupașcu a fost numit judecător la CC. Alesul poporului a spus că totul s-a făcut pe cale administrativă.

Deputatul a declarat că această procedură ocolește hotărârea CC din 2013, care stabilește expres că votul odată consumat nu poate fi revizuit sau abrogarea actului de numire a judecătorului constituțional nu produce niciun efect juridic.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!