/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Directorul adjunct al ANP, din nou în arest. Serghei Demcenco, bănuit și de păstrarea ilegală a munițiilor

missing
23 aprilie 2021, ora 09:01
Curtea de Apel Chișinău a casat, repetat, încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și a dispus aplicarea arestului preventiv în privința șefului de direcție al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și a adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco. 
Magistrații au decis ca șeful de direcție al BNM, care a exercitat și funcția de administrator special al Băncii de Economii să fie plast în arest preventiv până la data de 10 mai curent. „Funcționarul este învinuit de abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, pe segmentul  gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale”, precizează procurorii.
În cazul adjunctului ANP, Curtea de Apel Chișinău a dispus admiterea recursului procurorilor, înlocuindu-i acestuia arestul la domiciliu, stabilit anterior de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, cu arest preventiv, pentru perioada de până la 11 mai curent. Procurorii au declarat continuă investigațiile în privința numitului pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale.
Mai mult, urmărirea penală pe un alt dosar în care adjunctul ANP, în care este învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și ”păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”, a fost finalizată.
„Cele incriminate au devenit cunoscute urmare a perchezițiilor efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS la domiciliul acestuia și au devenit probe în dosar, care a fost recent finalizat și expediat spre examinare în judecată”, au mai menționat procurorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram