Proiectul de lege privind adoptarea declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale a Republicii Moldova a fost publicat de deputat PAS Veronica Roșca, care a menționat că „așa arată disperarea și frica de alegeri anticipate”.

În document se menționează că deputații socialiști nu recunosc avizul Curții Constituționale prin care au fost constate circumstanțele cu privire la dizolvarea Legislativului și își exprimă votul de neîncredere judecătorilor CC – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

În declarație PSRM mai menționează că „Curtea Constituțională a ignorat circumstanța existenței în Parlamentul Republicii Moldova a majorității parlamentare absolut formalizate, anunțate la 11 februarie 2021, reiterate ulterior la 18 martie 3,32 și confirmată suplimentar prin Hotărârea Parlamentului nr. 46 din 26 martie curent”.

„Pe cale de consecință, adresăm organismelor internaționale, Consiliului Europei și Comisiei europene pentru Democrație prin drept demersul în vederea expertizării situației înregistrate în Republica Moldova și aprecierii cauzei prin prisma transconstituționalismului european”, se mai notează în declarația socialiștilor.

Declarația PSRM a fost inclus pe ordinea de zi a Parlamentului de astăzi, 23 aprilie. Precizăm că fracțiunea parlamentară PAS a părăsit sala plenului, după introducerea proiectului pe agenda deputaților.

„Boicotăm ședința de azi a Parlamentului. Majoritatea PSRM-Șor urmează să voteze o declarație privind acordarea votului de neîncredere pentru 3 judecători constituționali. Ca să fie foarte clar, această declarație are zero valoare juridică și nu afectează în niciun fel iminența anticipatelor. Aceasta este o luptă între cetățenii care doresc o schimbare, pe de o parte, și clanurile mafiote care doresc menținerea dezastrului în care se află Republica Moldova, pe de altă parte. Hoții vor pierde”, a menționat deputatul PAS Radu Marian.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!