/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Dodon anunță că deputații PSRM vor propune astăzi adoptarea unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către CC

missing
23 aprilie 2021, ora 09:13

Deputații PSRM vor propune în plenul Parlamentului adoptarea unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncrederea a trei membri ai CC. Anunțul a fost făcut de către liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, după ședința fracțiunii PSRM. 

„Un punct separat de pe agenda ședinței de astăzi a fracțiunii l-a constituit inițiativa Partidului Socialiștilor cu privire la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai CC”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

De asemenea, liderul PSRM a declarat că PSRM „nu va contesta decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului, deoarece consideră că alegerile anticipate trebuie să aibă loc în anul curent, dar numai după imunizarea generală a populației”.

Igor Dodon a mai menționat că a propus fracțiunii parlamentare PSRM să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut).

Parlamentul urmează să se întrunească în ședință plenară astăzi, 23 aprilie, începând cu ora 10:00.

Amintim că pe 15 aprilie curent, magistrații Curții Constituționale au constat că au fost întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

După avizul CC, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că nu recunoaște acestă decizie. Deși nu este de acord cu decizia CC, Igor Dodon spune că socialiștii nu se tem de alegeri anticipate și că sunt pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară.

Ulterior, președinta CC, Domnica Manole, a îndemnat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

În urma avizului Curții Constituționale, șefa statului, Maia Sandu, a menționat că va semna curând un decret privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Deocamdată nu a fost anunțată o dată când va fi semnat acest decret.  apri/

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram