/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Dodon propune anularea BAC-ului. Deputații PSRM ar urma să vină cu inițiativa astăzi în Parlament 

missing
23 aprilie 2021, ora 09:35

Deputații socialiști ar putea să ceară în Legislativ anularea examenelor de bacalaureat. Cel puțin asta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, pe canalul său de Telegram. 

„Am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut)”, a declarat Dodon, după ședința fracțiunii PSRM.

Igor Dodon a mai menționat că „am discutat despre proiectul de lege care urmează să fie votat astăzi în a doua lectură și pe care îl considerăm foarte important. Acesta prevede achitarea din bugetul de stat a plăților medii lunare pentru consumul de energie electrică pe perioada funcționării stării de urgență (aprilie-mai) pentru toate gospodăriile casnice din țară”.

Precizăm că săptămâna trecută, pe data de 16 aprilie curent, proiectul privind compensarea plăților la energie electrică pentru două luni, adică pe perioada stării de urgență a fost votat în prima lectură, deși a fost criticat dur de deputații din opoziție.

În timpul dezbaterii, deputații din opoziție au menționat că inițiativa este populistă.

/DOC/ „Bugetul nu e culiocul vostru”. În pofida criticilor și acuzațiilor, proiectul PSRM privind compensarea cheltuielilor la energie a fost votat 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram