În perioada sărbătorilor pascale va fi asigurată libera circulație în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și municipiul Bender. Este vorba despre perioada 30 aprilie – 10 mai curent. Va fi asigurată deplasarea atât a persoanelor, cât și a mijloacelor de transport. 

Acest fapt a fost confirmat urmare a corespondenței recent purtate la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În apelul său către Tiraspol, Chișinăul a reiterat propunerea prelungirii ulterioare a acestei abordări și în perioadele următoare, ținând cont de recomandările OMS și evoluția procesului de imunizare a populației.

S-a reiterat că relansarea circulației nestingherite între ambele maluri este în interesul cetățenilor și va primi o percepție pozitivă în societate.

„Astfel, în răspunsul recepționat de la Tiraspol suntem informați că în perioada 30 aprilie-10 mai 2021, trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără impunerea restricțiilor anterior menținute și în lipsa coordonărilor efectuate cu ,,centrele de criză” locale”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, în răspunsul de la Tiraspol se menționează că în eventualitatea urmăririi unei tendințe descendente de infectare cu COVID-19 se va examina posibilitatea revenirii la mecanismul de circulație al cetățenilor, aplicat până la perioada instituirii regimului de carantină.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!