/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În perioada sărbătorilor pascale va fi asigurată libera circulație în regiunea transnistreană

missing
23 aprilie 2021, ora 13:27

În perioada sărbătorilor pascale va fi asigurată libera circulație în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și municipiul Bender. Este vorba despre perioada 30 aprilie – 10 mai curent. Va fi asigurată deplasarea atât a persoanelor, cât și a mijloacelor de transport. 

Acest fapt a fost confirmat urmare a corespondenței recent purtate la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În apelul său către Tiraspol, Chișinăul a reiterat propunerea prelungirii ulterioare a acestei abordări și în perioadele următoare, ținând cont de recomandările OMS și evoluția procesului de imunizare a populației.

S-a reiterat că relansarea circulației nestingherite între ambele maluri este în interesul cetățenilor și va primi o percepție pozitivă în societate.

„Astfel, în răspunsul recepționat de la Tiraspol suntem informați că în perioada 30 aprilie-10 mai 2021, trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără impunerea restricțiilor anterior menținute și în lipsa coordonărilor efectuate cu ,,centrele de criză” locale”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, în răspunsul de la Tiraspol se menționează că în eventualitatea urmăririi unei tendințe descendente de infectare cu COVID-19 se va examina posibilitatea revenirii la mecanismul de circulație al cetățenilor, aplicat până la perioada instituirii regimului de carantină.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram