/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că încetează greva foamei

missing
23 aprilie 2021, ora 17:06

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi a anunţat, vineri, că încetează greva foamei pe care a declanşat-o în urmă cu 24 de zile pentru a denunţa condiţiile de detenţie, provocând puternice îngrijorări privind starea sa de sănătate, relatează AFP şi Reuters.

În ajun, medici apropiaţi de Aleksei Navalnîi, printre care şi medicul său personal, l-au îndemnat că pună capăt „imediat” grevei foamei, afirmând că se tem că va muri sau că sănătatea sa ar putea suferi „pagube considerabile” dacă va continua.

„Încep să pun capăt grevei foamei”, a scris opozantul de 44 de ani, într-un mesaj publicat pe contul său de Instagram, notează agerpres.ro.

Aleksei Navalnîi a încetat să se alimenteze pe 31 martie pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciară că îl privează de acces la un medic în condiţiile în care suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaţilor săi.

Opozantul şi adversarul cel mai cunoscut al Kremlinului s-a plâns de asemenea, înainte de a intra în greva foamei, de o pierdere a sensibilităţii în picioare, care ar putea fi o consecinţă a otrăvirii căreia i-a fost victimă vara trecută şi pentru care acuză Kremlinul.

Potrivit aliatului său Leonid Volkov, care a făcut declaraţii pe această temă joi seară, Navalnîi a putut fi în cele din urmă examinat în această săptămână într-un spital civil şi dosarul său medical a fost transmis medicilor săi.

„Medicii în care am deplină încredere au anunţat ieri (joi – n.r.) că am obţinut suficiente lucruri pentru ca eu să încetez greva foamei”, a scris vineri Aleksei Navalnîi.

„Datorită susţinerii unor oameni buni în întreaga ţară şi în străinătate, am făcut mari progrese. În urmă cu două luni îmi râdeau în nas când solicitam asistenţă medicală, nu mi se dădea niciun-un medicament”, a adăugat opozantul. Miercuri seară, mii de susţinători ai lui Navalnîi au ieşit în stradă în numeroase oraşe ruseşti, manifestaţii soldate cu peste 1.900 de arestări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram