/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultimă Oră! Curtea Constituțională a suspendat două dintre deciziile pronunțate azi de Parlament

23 aprilie 2021, ora 21:36

Curtea Constituțională a suspendat două dintre deciziile pronunțat astăzi de Parlament. Este vorba despre cea care vizează numirea unui magistrat nou la Înalta Curte și revocarea Domnicăi Manole.

Se admite cererea de suspendare a acțiunii Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale depusă de domnul Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Se suspendă acțiunea Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în decizia Înaltei Curți.

Decizia de suspendare a celor două hotărâri a fost luată de un singur magistrat al CC – Liuba Șova. Documentul este semnat de Șova, președinte ad – interim al Curții Constituționale.

Înalta Curte s-a pronunțat după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a contestat numirea de către Parlament a unui magistrat nou la Înalta Curte, precum și retragerea susținerii pentru președinta CC, judecătoarea Domnica Manole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram