/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! PAS a părăsit ședința Parlamentului, iar Platforma DA a solicitat pauză

23 aprilie 2021, ora 10:13

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au părăsit ședința Parlamentului, iar legislatorii Platformei DA au solicitat o pauză de 20 de minute, după ce a fost inclus pe ordinea de zi proiectul privind demiterea a trei judecători ai Curții Constituționale (CC). 

„Astăzi o să fie o zi a populismului și atacului asupra instituțiilor statului, în special asupra CC. Fracțiunea PAS nu va participa la acest circ ieftin. Vă lăsăm în intimitatea dumneavoastră, PSRM-Șor. Cetățenii o să vadă cât de disperată este această alianță, în contextul alegerilor anticipate inevitabile”, a spus președintele fracțiunii Igor Grosu.

La scurt timp a intervenit și președintele fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari: „Fracțiunea Platforma DA solicită pauză de 20 de minute”, a spus alesul poporului.

Deputații urmează să revină la ora 10:30.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) a înaintat un proiect de hotărâre a Parlamentului care constată faptul uzurpării CC de către trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și va cere demisia lor.

Pe 21 aprilie curent, reprezentanții Partidul Comuniștilor (PCRM) au emis un comunicat de presă în care de asemenea sugerează că Parlamentul trebuie să ceară imediat demisia actualei componențe a CC, după ce în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu, judecătorii au hotărât că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate.

Pe 15 aprilie curent, în ziua în care CC a pronunțat avizul privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului la sediul CC a fost înregistrată o alertă cu bombă. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive.

În acest sens, președinta CC Domnica Manole a solicitat pază de stat din motiv că se simte amenințată. Potrivit ei, persoane suspecte îi supraveghează domiciliul și a fost acostată în trafic de câteva ori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram