/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Aduse din Turcia și Grecia. Vânzătorii au scos pe tarabe primele căpșune din acest sezon

missing
23 aprilie 2021, ora 07:21

De câteva zile, piețele din Capitală au prins mai multă culoare, după ce vânzătorii au scos pe tarabe primele căpșune din acest sezon. Ce-i drept, deocamdată, acestea sunt de import. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia și au încă prețuri destul de pipărate. Așa că oamenii le cam ocolesc și spun că vor aștepta roada autohtonă, care ar trebui să apară până la sfârșitul lunii, promit specialiștii.

În Piața Centrală din Chișinău, căpșunele sunt puse în vânzare, practic, pe fiecare a doua tarabă. Cumpărătorii le ocolesc, însă, deoarece spun că sunt scumpe pentru buzunarul lor.

Cei care pot negocia, le pot cumpăra și cu 55 de lei pentru un kg, însă, de regulă, comercianții nu le dau mai ieftin de 60 de lei.

Chiar și așa, comercianții spun că, din când în când, mai vând câte un kilogram-două.

Cât timp am filmat în piață, am văzut doar aceste două doamne să cumpere căpșună.

Însă vânzătorii dau asigurări că fructele sunt ecologice.

Iar în magazinele din Capitală, căpșunele costă, de regulă, cu 20 de lei mai mult decât la piață, deși sunt aduse, la fel, din Turcia sau Grecia. Totuși, cei care vor să guste din fructele autohtone mai au de așteptat. Experții în domeniu susțin că acestea vor apărea abia la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lui mai, dacă vremea va fi prielnică.

Chiar și așa, unii producători afirmă că prețul la căpșune ar putea fi mai mare în acest an din cauza pandemiei și a crizei financiare. Anul trecut, în aprilie, căpșunele moldovenești se vindeau cu prețul de 100 de lei per kilogram.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram