/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

142 de mii de doze. Primul lot de vaccin Sputnik-V ajunge astăzi în R. Moldova

missing
24 aprilie 2021, ora 10:34

Primul lot de vaccin Sputnik-V ajunge astăzi în R. Moldova. Este vorba despre 142 de mii de doze oferite gratuit de Federația Rusă. Alte 40 de mii de doze vor fi furnizate în lotul următor. 

Vaccinurile vor fi aduse la Chișinău cu o cursă de avion specială. Pentru că s-a aflat la Moscova, și Igor Dodon a decis să vină cu această cursă acasă. Fără a deține vreo funcție în stat, aflat la bordul avionului, politicianul a făcut un anunț în acest sens pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății a fost informat la 7 aprilie curent, prin intermediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene despre disponibilitatea Rusiei de a livra țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, a 182 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate regiunii transnistrene.

La data de 16 aprilie curent, Comitetul național de coordonare a imunizării a examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik-V, adițional la cele 182 de mii de doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În acest context, Comitetul a decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik-V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700 de mii de doze de Sputnik-V.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram