/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Fiecare al treilea deputat din Parlamentul Republicii Moldova s-a ales cu o mașină nouă în ultimul an

missing
25 aprilie 2021, ora 21:10

Aproape fiecare al treilea deputat din Parlamentul Republicii Moldova s-a ales cu o mașină nouă în ultimul an. Cel puțin acest lucru lasă de înțeles declarațiile de avere completate de aleșii poporului. Unele automobile ajung să coste chiar și două milioane de lei. De pildă, Porsche Cayenne-ul pe care deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, l-a înregistrat pe numele soției. Alții însă declară mașini noi, cumpărate în leasing sau moștenite de la părinți. 

Vladimir Cebotari, deputat din fracțiunea Pro Moldova, declară cel mai scump automobil. Este vorba de o mașină de marca Prosche Cayenne, fabricat și achiziționat anul trecut. Bolidul de lux este înregistrat însă pe numele soției. În cadrul emisiunii Cutia Neagră, acesta a declarat că își schimbă mașinile o dată la cinci ani.

Pe lângă acest automobil, Cebotari se mai plimbă cu un Porsche Panamera, estimat la 2 milioane de lei și dobândit în 2018. La aproape două milioane de lei se ridică și una dintre cele două mașini noi cu care se laudă fostul democrat, în prezent deputat independent, Vladimir Andronachi. Este vorba despre un BMW, fabricat și dobândit anul trecut.

Celălalt autoturism, un Mercedes Benz GLE, cu care Andronache și-a completat averea tot anul trecut valorează peste 1,3 milioane de lei. Alesul poporului ne-a spus că schimbă mașinile în fiecare an. Cu o nouă mașină, estimată la puțin peste un milion de lei, se laudă și Eugeniu Nichiforciuc, deputat independent, fost democrat.

În declarația de avere depusă de către parlamentar, automobilul de marca Mercedes G350, ar aparține soției acestuia. Iar deputatul Sergiu Sîrbu, care face parte din grupul Pentru Moldova, afiliat fracțiunii ȘOR, indică în proaspăta declarație de avere două mașini dobândite chiar în acest an – un BMW X5, fabricat în 2014 și estimat la circa 880 de mii de lei și un Renault Megane din 2010 care valorează aproximativ 140 de mii de lei.

Un automobil nou a apărut și în declarația lui Andrian Candu, liderul Pro Moldova. Este vorba de o mașină de marca Skoda Kodiak, fabricată în 2017 și achiziționată anul acesta cu circa 700 de mii de lei. Și în cazul său, autoturismul este trecut în dreptul numelui soției sale. S-a pricopsit cu o mașină nouă și democratul Nicolae Ciubuc. Este vorba despre un BMW X4, fabricat în 2019 și cumpărat anul trecut. Automobilul este estimat la circa 900 de mii de lei.

Iar deputatul fracțiunii Partidului ȘOR, Denis Ulanov, și-a luat în leasing o Mazda CX5, fabricată tot anul trecut și care ar fi costat aproximativ 700 de mii de lei. Nici socialiștii nu au rămas în urmă. Deputatul PSRM Adrian Lebedinschi declară o mașină nouă, cumpărată anul trecut cu 20 de mii de euro. Este vorba de un Lexus fabricat în 2019.

Alesul poporului s-a arătat deranjat de întrebarea noastră și ne-a reproșat că facem show din acest subiect.  Și familia colegului său de fracțiune, Vladimir Odnostalco, s-a înnoit, anul trecut, cu o Toyota Camry. Parlamentarul s-a eschivat de la întrebările reporterului tv8. În total, potrivit declarațiilor de avere analizate de TV8, 27 de deputați au indicat mașini noi, dobândite anul trecut sau la începutul acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram