UPDATE: Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a postat pe pagina sa de Facebook primele imagini cu puii de tigri care s-au născut la Grădina Zoologică din Chișinău. 

„Animalele vor fi o perioadă în carantină, după care vor putea fi admirate de vizitatori. Deocamdată nu are voie nimeni să intre la ei, până se vor recupera”, a scris Ceban.

Foto: Facebook/Ion Ceban

Foto: Facebook/Ion Ceban

La Grădina Zoologică din Capitală s-au născut doi pui de tigri. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care susține că pui sunt sănătoși, însă pentru ai proteja, accesul presei este interzis primele zile. 

Ceban a explicat că apariția puilor de tigri în grădinile zoologice este un fenomen extrem de rar. De aceea, edilul a solicitat ca accesul persoanelor străine să fie interzis pentru început.

„Avem doi tigri noi-născuți la Grădina Zoologică, lucru care se întâmplă foarte rar în grădinile zoologice. Unul este alb și altul este roșcat.  Astăzi am dispus directorului Grădinii Zoo să nu permită să vină cineva din reprezentanții media în acest sens. Lăsați-ne, vă rog frumos, un pic, o săptămână, două, cât o fi nevoie, ca să putem să asigurăm condiții minime pentru sănătatea lor. Nu sunt în pericol dar vrem să facem tot posibilul ca să se dezvolte, să crească, și să nu planeze vriun pericol anumit supra tigrilor mici”, a declarat Ceban într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, precizând că ulterior va reveni cu informații.

Precizăm că, la începutul lunii aprilie, un pui de zebră s-a născut la Grădina Zoologică din Capitală. Animalul de gen feminin a venit pe lume săptămâna aceasta, fiind al optulea mamifer din această specie, care trăieşte la menajeria din municipiul Chişinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!