/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Sesizările deputaților PAS privind votul din 23 aprilie din Parlament, înregistrate de Procuratură. Vor fi examinate în mod prioritar 

missing
26 aprilie 2021, ora 10:45

Procuratura Generală anunță că a recepționat, în dimineața zilei de astăzi, adresarea deputaților PAS Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Reieșind din criteriile de formă și conținut, adresarea deputaților a fost înregistrată corespunzător și dispusă spre examinare unui procuror din cadrul Procuraturii Generale.

Având în vedere rezonanța social-sporită a faptelor sesizate, Procuratura va examina în ordine prioritară și în regim de urgență acest caz și va dispune o soluție legală.

Adresarea survine ca urmare a evenimentelor și deciziilor luate vinei, 23 aprilie 2021, de Parlamentul Republicii Moldova, în raport cu Curtea Constituțională.

Vineri, 23 aprilie, deputații PSRM și Șor au adoptat, cu 53 de voturi, hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Prin Hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Mai mult, deputații de la Șor și Partidul Socialiștilor au adoptat declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Hotărârea respectivă a fost votată în cadrul ședinței plenare, cu 54 de voturi ale deputaților.

Tot atunci, deputații au votat numirea unui nou judecător la CC. Este vorba de Boris Lupașcu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram