Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate cheamă oamenii și mâine, 28 aprilie, la un protest organizat în fața Curții Constituționale, când membrii CC vor examina sesizările privind legalitatea introducerii stării de urgență în Republica Moldova, începând cu data de 1 aprilie curent. Manifestația va începe la ora 12:00. 

„Oameni buni, Curtea Constituțională va examina mâine, 28 aprilie, începând cu ora 13:00, sesizările privind constituționalitatea hotărârii guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă și a hotărârii parlamentului privind declararea stării de urgenţă. Una dintre sesizări a fost depusă de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Avem nevoie să veniţi într-un număr cât mai mare în fața Curții, ca să arătăm susținerea noastră pentru Constituţie şi statul de drept și să nu permitem provocări din partea „frăţiei penalilor” în frunte cu Igor Dodon. Cetățenii Republicii Moldova sunt unicii care pot rezolva criza politică prin alegeri democratice”, spun reprezentanții PAS.

 

Amintim că  liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și-a chemat susținătorii la un protest în fața Curții Constituționale, începând cu ora 12:00.

Mâine, 28 aprilie, va avea loc ședința Curții în care se vor examina sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului  și a Parlamentului cu privire la  declararea stării de urgenţă. Ședința va începe la ora 13:00.

Precizăm că la  9 aprilie curent, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea declarării stării de urgență.

O sesizare în acest sens a fost depusă la Curte și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu.

Pe 31 martie curent, deputații din majoritatea PSRM-Șor au votat introducerea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea a venit din parte Guvernului, însă fără a fi stabilit un termen.

Mai apoi, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că introducerea stării de urgență a fost folosită în scopuri politice, fiind suficiente doar 30 de zile de stare de urgență.

Astăzi, 27 aprilie, la Curtea Constituțională s-au adunat zeci de oameni nemulțumiți de votul majorității PSRM-Șor din 23 aprilie curent. Oamenii au scandat „Anticipate!” și au aplaudat decizia CC, care a declarat neconstituționale două hotărâri din Legislativ. Este vorba de numirea unui judecător la CC și retragerea susținerii președintei Curții, Domnica Manole.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!