/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Ce sumă a ratat anul trecut Moldova de la UE, după ce nu a îndeplinit o serie de condiționalități

missing
27 aprilie 2021, ora 06:55

Republica Moldova a ratat anul trecut 800 de milioane de lei sub formă de sprijin oferit din partea Uniunii Europene, după ce nu a îndeplinit o serie de condiționalități importante, impuse de parteneriatul cu Occidentul. Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko susține că jumătate din această sumă urma să ajungă sub formă de grant. 

„Au fost nefolosite resurse importante. Deja în 2018 a trebuit să fie recalibrată asistența, pentru că nu au fost îndeplinite standardele democratice. Banii au fost ratați pentru că nu au fost făcute schimbări necesare”, a declarat Michalko la ediția din ieri seară a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Peter Michalko a mai menționat că votul din Parlament privind caracterul captiv al Curții Constituționale, a fost „o încălcare gravă a Constituției”, iar ieșirea din actuala criză politică se află în mâinile actorilr implicați.

Ambasadorul UE în R. Moldova a vorbit și despre dosarul în care este vizat liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor. În opinia Excelenței Sale, acest caz arată cum funcționează justiția în Moldova.

„Acest caz a adus așa de mare daună și a furat așa de mulți bani. Noi insistăm să fie adus la finalitate, la fel ca întreaga investigare a furtului miliardului și recuperarea banilor. Este un caz legat de conștiința societății, în sens că arată dacă justiția funcționează sau nu”, a mai declarat Peter Michalko.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram