/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Ministrul de Interne, audiat repetat la Comisia parlamentară pe cazul Ceaus. Reprezentanții Ambasadei Ucrainei nu au dat curs invitației

missing
27 aprilie 2021, ora 17:15

Membrii Comisiei parlamentare privind elucidarea circumstanțelor în care a fost răpit magistraul ucrainean Nicolae Ceaus s-a întrunit marți din nou în ședință. Ministrul de Interne, Pavel Voicu a fost audiat repetat pe acest caz.

„Dânsul ne-a relatat mai multe detalii ce țin de situația la zi a acestui caz, fără a ne referi la lucrurile ce țin de secretele anchetei”, a declarat într-un briefing de presă deputatul PPDA, Vasile Năstase, care ese și președinte Comisiei parlamentare privind cazul Ceaus.

De asemenea, la audieri a venit și directorul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan, precum și unul dintre paznicii lui Nicolae Ceaus, însă reprezentanții Ambsadei Ucrainei la Chișinău nu au dat curs invitației.

„Astăzi urmau să vină la ședința comisiei reprezentanți ai Amasadei Ucrainei în Republica Moldova, fie că e vorba de ambasador sau alt reprezentant. Nu a venit însă nimeni, nu cunoaștem motivul, dar noi solicita repetat ca cineva din reprezentanții ambasadei să vină”, a mai spus Năstase.

Deputatul Vasile Năstase a mai menționat că Comisia va propune modificarea normelor legale în vigoare pentru a evita pe viitor întâmplarea unor asemenea cazuri.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău la începutul lunii aprilie. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz, iar ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat la scurt timp că o persoană a fost reținută, însă nu a oferit detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram