/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, propunerea lui Scholz și bilanț negru pentru Rusia! Putin, învestit pentru un nou mandat

R. Moldova a recepționat un lot impunător de vaccin anti COVID, donat de China. Președinta Sandu: „Este încurajator”

missing
27 aprilie 2021, ora 10:43

Republica Moldova a recepționat un lot de 150 de mii de doze de vaccin anti COVID – 19 produs de compania chineză Sinopharm, oferit sub formă de donație de către Guvernul Republicii Populare Chineze. Ajutorul umanitar a fost recepționat astăzi, 27 aprilie, de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Sinopharm este un vaccin cu o eficiență de 100% împotriva formelor severe și medii de COVID-19.

De asemenea, China a donat țării noastre și 150.400 seringi și 124.000 măști de unică folosință, care vor fi distribuite Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Mulțumim Republicii Populare Chineze pentru această donație generoasă, care ne va ajuta să intensificăm procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova și să atingem într-un timp mai scurt acoperirea vaccinală necesară pentru realizarea imunității colective. Toate vaccinurile împotriva COVID-19 livrate țării noastre sunt sigure și eficiente”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

„Evenimentul de astăzi confirmă prietenia și relațiile stânse de colaborare între China și Republica Moldova, care s-au intensificat pe durata pandemiei COVID-19. Sperăm că asistența umanitară oferită, va contribui semnificativ la combaterea infecției COVID-19 în Republica Moldova”, a menționat Excelența Sa,  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Zhang Yinghong .

Tot astăzi, au fost livrate și 100.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă. Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze,  la un interval de 28 de zile. Serul se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Deși nu a fost prezentă la evenimentul de recepționare a lotului umanitar, președinta țării, Maia Sandu a adresat pe pagina sa de Facebook un mesaj de recunoștință Chinei pentru sprijinul oferit.

„Este încurajator că țara noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă”, a scris Sandu, îndemnându-i pe oameni să continue să respecte măsurile anti COVID.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram