/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sergiu Litvinenco cere demisia lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general. „Acest dezmăț trebuie să înceteze”

missing
27 aprilie 2021, ora 21:47

După ce tv8.md a publicat imagini în care Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, s-ar fi văzut duminică cu Boris Lupașcu, cel care a fost numit vineri de majoritatea PSRM-Șor la funcția de judecător CC și care a renunțat la mandat în dimineața zilei de marți, 27 aprilie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco cere demisia lui Ruslan Popov.

„Este incredibil. Procurorul general adjunct responsabil de urmărirea penală, Ruslan Popov, se întâlnește cu Boris Lupașcu în ziua de duminică într-o benzinărie. Chiar dacă sâmbătă, adică cu o zi înainte, am sesizat Procuratura Generală cu privire la săvârșirea de către Lupașcu a infracțiunii de uzurpare a calității oficiale. Popov a negat că s-a întâlnit cu Lupașcu. Adică a mințit.

Chiar dacă a discutat cu pușcăriabilul Lupașcu vreo 40 de minute. Despre ce putea discuta 40 de minute șeful pe urmărirea penală din țară cu cineva față de care se solicită urmărirea penală? Acest dezmăț trebuie să înceteze, iar procurorul general adjunct, Ruslan Popov, trebuie să-și dea demisia. Sau să fie demis. Asta e minimum necesar pentru a păstra niște aparențe că această procuratură nu este în totalitate controlată de puciști și borfași”, a scris pe pagina sa de Facebook Litvinenco.

Precizăm că, tv8 a intrat în posesia unor imagini în care Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, s-ar fi văzut duminică cu Boris Lupașcu, cel care a fost numit vineri de majoritatea PSRM-Șor la funcția de judecător CC și care a renunțat la mandat în dimineața zilei de marți, 27 aprilie.

Contactat de TV8, Ruslan Popov a declarat că îl cunoaște pe Lupașcu, dar nu s-au văzut de curând. Potrivit imaginilor video primite pe adresa redacției, cei doi s-au văzut în după amiaza zilei de duminică, 25 aprilie. Potrivit expeditorului, Popov și Lupașcu s-au văzut în interiorul unei stații PECO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram