/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

„Un atac asupra normelor democratice”. Departamentul de stat american, despre votul din Parlament privind schimbările la CC

missing
27 aprilie 2021, ora 12:32

Continuă să apară reacții legate de votul de vineri din Parlament, când fostul procuror Boris Lupașcu a fost numit magistrat la Curtea Costituțională, iar Domnica Manole a fost revocată din funcție, decizii declarate ulterior neconstituționale de Înalta Curte. Potrivit Departamentului de stat american, încercarea Legislativului de a o înlocui pe Manole cu un alt candidat constituie un atac flagrant la normele democratice. 

„O îngrijorare aparte o reprezintă faptul că Curtea Constituțională, care abia recent și-a afirmat independeța, după ani de zile în care a fost capturată, a devenit o țintă pentru Legislativ”, se menționează într-un mesaj al Departamentului de stat american.

De asemenea, Departamentul de stat american face apel la forțele politice și deputați să respecte legea, să protejeze instituțiile democratice și să conlucreze pentru a identifica soluții la probemele cu care se confruntă țara, inclusiv la criza generată de pandemia de COVID – 19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram