/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 649: Apostolii războiului, embargou Moldovei și alertă din SUA! NATO: Să ne pregătim pentru vești proaste

/VIDEO/ Adjunctul Procurorului General s-ar fi văzut duminică cu Boris Lupașcu, numit judecător CC de majoritatea PSRM-Șor

27 aprilie 2021, ora 18:58

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, s-ar fi văzut duminică cu Boris Lupașcu, cel care a fost numit vineri de majoritatea PSRM-Șor la funcția de judecător CC și care a renunțat la mandat în dimineața zilei de marți, 27 aprilie. Cel puțin asta susține o sursă a TV8 care a transmis pe adresa redacției un video în care ar fi cei doi. Contactat de TV8, Ruslan Popov a declarat că îl cunoaște pe Lupașcu, dar nu s-au văzut de curând.

Potrivit imaginilor video primite pe adresa redacției, cei doi s-au văzut în după amiaza zilei de duminică, 25 aprilie. Potrivit expeditorului, Popov și Lupașcu s-au văzut în interiorul unei stații PECO. Contactat de redacția TV8, Popov a spus că îl cunoaște pe Boris Lupașcu precizând că acesta a fost procuror al municipiului și, inclusiv i-a fost subaltern în direcția de urmărire penală. Totodată, acesta a declarat că nu s-a văzut „de curând cu domnul Lupașcu”.

Posibila întâlnire dintre cei doi a avut loc la două zile distanță față de ședința Parlamentului, în care majoritatea PSRM – ȘOR a decis să-și retragă susținerea pentru Domnica Manole de la funcția de judecător CC și să-l numească pe Lupașcu în schimb. Fostul procuror a anunțat în dimineața zilei de marți că renunță la mandat, iar la scurt timp și magistrații CC au anulat cele două decizii ale Parlamentului declarându-le neconstituționale.

Amintim că, că doi deputați s-au adresat la Procuratura Generală și au solicitat ca deciziile luate vinei, 23 aprilie 2021, de Parlamentul Republicii Moldova, în raport cu Curtea Constituțională să fie examinate sub aspectul uzurpării puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Luni, Procuratura a anunțat că adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc a fost înregistrată corespunzător și a fost dispusă spre examinare unui procuror din cadrul Procuraturii Generale. „Având în vedere rezonanța social-sporită a faptelor sesizate, Procuratura va examina în ordine prioritară și în regim de urgență acest caz și va dispune o soluție legală”, se anunța într-un comunicat al Procuraturii Generale.

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram