/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Candu, după anunțul privind dizolvarea Parlamentului: „Aș vrea să cred că haosul în care am fost aruncați din 2019 va dispărea”

28 aprilie 2021, ora 20:05

După ce Curtea Constituțională (CC) a anulat starea de urgență, iar Maia Sandu a anunțat că a semnat deja decretul de dizolvare a Parlamentului și a propus desfășurarea anticipatelor pe 11 iulie, Andrian Candu, liderul Partidului Pro Moldova a venit cu o reacție în acest sens.

„Am luat act de decizia președintei Maia Sandu despre dizolvarea Parlamentului și fixarea datei alegerilor anticipate la 11 iulie curent. Această situație este rezultatul iresponsabilității și incompetenței guvernărilor din ultimii doi ani care au adus Republica Moldova în pragul falimentului”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul Pro Moldova speră că la fixarea datei alegerilor parlamentare anticipate, au fost luate în calcul toate aspectele privind desfășurarea scrutinului.

„Aș vrea să cred că haosul în care am fost aruncați din 2019 încoace de cei care pretind că pot să guverneze va dispare împreună cu cei care l-au alimentat, după anticipate. Totodată, sper că la fixarea datei alegerilor au fost luate în calcul toate aspectele legate de buna desfășurare a alegerilor și contăm că de această dată scrutinul va fi organizat corect, fără păcăleli și fentare a legilor, cu respectarea normelor naționale și internaționale în materie electorală”, a precizat Candu.

Precizăm că, președinta Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului. Despre aceasta a anunțat șefa statului în cadrul unui briefing de presă. Prin urmare, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram