/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția liderului PDM, după anunțul privind semnarea decretului de dizolvare a Legislativului

missing
28 aprilie 2021, ora 20:20

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a luat act de decizia Înaltei Curți și de decretul semnat de șefa statului, Maia Sandu, privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare. Într-o notă informativă a PDM, liderul formațiunii, Pavel Filip, susține că partidul pe care îl conduce va merge în următorul scrutin pentru o promova și soluționa problemele strigente ale cetățenilor.

„Partidul Democrat din Moldova a luat act de decizia Curții Constituționale, care a anulat starea de urgență instituită de Parlament, și de decretul Președintelui Maia Sandu ca urmare a deciziei CC. Dat fiind faptul că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii, PDM consideră inutile orice aprecieri și dispute la această temă, care pot inflama și mai mult situația politică”, se arată într-o notă informativă a PDM.

Liderul PDM, Pavel Filip, susține că în următoarele alegeri, formațiunea pe care o conduce va promova problemele reale cu care oamenii se confruntă, iar țara să fie guvernată de politicieni responsabili.

„Totodată, regretăm faptul că inițiativele PDM îndreptate spre asigurarea unei administrări eficiente a treburilor publice au fost blocate de interesele politice înguste ale unor partide și astfel țara intră în anticipate cu grave probleme, care pe termen scurt și mediu pot deveni și mai grave. În alegerile parlamentare anticipate PDM va promova soluții pentru problemele reale cu care se confruntă țara și va încerca să consolideze electoratul care s-a săturat de show-uri politice ieftine și își dorește ca țara să fie guvernată de politicieni responsabili, eficienți, profesioniști”, se precizează în nota informativă a PDM.

Precizăm că, președinta Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului. Despre aceasta a anunțat șefa statului în cadrul unui briefing de presă. Prin urmare, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram