/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un deputat socialist susține că imaginile de la întâlnirea dintre Popov și Lupașcu ar fi fost ridicate de SIS

missing
28 aprilie 2021, ora 15:55

Deputatul PSRM, Grigore Novac, susține că SIS-ul ar fi cerut imaginile în care a fost surprinsă întrevedere dintre adjunctul procurorului general și Boris Lupașcu, numit de majoritatea PSRM-ȘOR în funcția de judecător CC. Acesta mai spune că totul s-ar fi făcut la indicația Maiei Sandu. Redacția TV8 a solicitat o reacție de la SIS pe marginea acestor afirmații, însă deocamdată nu a primit un răspuns. în schimb purtătoarea de cuvânt a președinției a spus că instituția nu comentează afirmațiile.

Avem confirmarea informațiilor, deocamdată neoficial, că imaginile video apărute în presă, despre întâlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională, au fost ridicate de la benzinărie de către Serviciul Informații și Securitate. Este clar scopul lansării în spațiul public a acestor imagini, de la o întâlnire întâmplătoare la o stație PECO. Însă vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general-adjunct. Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media pro-prezidențială, ceea ce doar confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică”, a scris Novac pe o pagină de socializare.

În context, deputatul a informat că va sesiza Procuratura Generală să investigheze „legalitatea acțiunilor de filaj și voi cere Serviciului de Informație și Securitate să explice în ce bază legală au efectuat acest filaj și care a fost motivul ridicării imaginilor video de la camerele de supraveghere din benzinărie”, mai precizează deputatul.

Marți tv8.md a publicat o secvență video în care adjunctul procurorului general, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu. Procuratura Generală a confirmat întâlnirea dintre cei doi, afirmând că duminică, 25 aprilie, a avut loc o întâlnire dintre cei doi, deși cu o zi înainte Ruslan Popov a declarat pentru TV8 că nu s-a văzut de curând cu Lupașcu. Într-un comunicat de presă, procuratura susține că întâlnirea a fost una accidentală.

Întâlnire dintre cei doi a avut loc la două zile distanță față de ședința Parlamentului, în care majoritatea PSRM – ȘOR a decis să-și retragă susținerea pentru Domnica Manole de la funcția de judecător CC și să-l numească pe Lupașcu în schimb. Fostul procuror a anunțat în dimineața zilei de marți că renunță la mandat, iar la scurt timp și magistrații CC au anulat cele două decizii ale Parlamentului declarându-le neconstituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram