Partidul Politic „Democrația Acasă” nu mai face parte din Mișcarea Politică Unirea. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Vasile Costiuc, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Noi am avut o poziție separată. Am dat curs invitație, cu gândul că se va reuși, că se va dori, se face face o mișcare națională. O resuscitare. Eu am avut o opinie separată la prezidențiale, după eșecul de la Hîncești. Noi am avut un drum separat și așa va fi mai departe. Atunci când interesele sunt diferite și căile sunt diferite. Am preferat să iau altă tactică. Nu-i atac”, a declarat Costiuc în platoul emisiunii.

Vasile Costiuc a precizat că decizia a fost luată după campania prezidențială din toamna anului 2020 din cauza „intereselor diferite”.

„Mulțumim că ne-ați spus public”, a spus liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, după anunțul lui Costiuc.

Amintim că Mișcarea Politică Unirea a fost formată în ianuarie 2020. Inițial, din mișcare făceau parte cinci partide – Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Democrația Acasă și Uniunea Salvați Basarabia.

Emisiunea „Cutia Neagră” poate fi urmărită mai jos:

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!