Ilan Șor anunță că a trimis la Procuratură, Banca Națională a Moldovei și Ministerul Finanțelor scrisori cu privire la intenția sa de a întoarce în bugetul statului banii care i se impută în proces. Șor, care este fugit din țară, iar locul aflării sale nu se cunoaște, susține că a solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție în parte, pentru a demara discuțiile privind reîntoarcerea banilor. Totul în schimbul anulării mandatului său de arestare. 

„Așa cum am anunțat, avocații mei au transmis demersurile Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor în care noi propunem soluția de recuperare a prejudiciilor din așa-zisa fraudă bancară. Urmează ca instituțiile respective să-și desemneze reprezentanții pentru a iniția discuțiile. I-am convins pe acționarii băncilor să achite prejudiciul care li se impută, după care ei își vor recupera banii de la beneficiarii reali ai fraudei. Urmează să vedem dacă autoritățile statului vor cu adevărat să returneze banii, așa cum promit și așa cum așteaptă cetățenii, sau vor continua show-ul cu care ne-au obișnuit în toți acești șapte ani”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Șor, acest lucru va fi un test de sinceritate pentru autorități, dar și pentru întreaga clasă politică.

„Eu sunt gata să ofer soluția pentru a acoperi prejudiciul pe care nu eu l-am creat, ci este vorba despre prejudiciul care mi se incriminează. Dacă vor, iată soluția. În trei zile rezolvăm problema. Dacă au strigat până acum că vor să returneze banii, în sfârșit au această posibilitate. Timp de șapte ani nu au recuperat un leu, chiar dacă au strigat că știu cine e vinovatul. N-au găsit nimic. De fapt, mai exact, nu au vrut să găsească. Ei au primit o propunere oficială de răscumpărare a portofoliului de credite. Nu văd niciun argument de ce nu ar face-o. Este un test al sincerității pentru autorități și pentru întreaga clasă politică”, a spus Șor.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Șor, politicianul este gata să participe fizic la ședințele de judecată doar dacă îi va fi anulată măsura de arest preventiv, pe care el o consideră ilegală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!