Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit joi seară în ședință. Membrii Comisiei au reimpus o serie de restricții în contextul pandemiei de COVID – 19.

Astfel, începând cu 29 aprilie, „în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorului de incidență cu COVID-19 în ultimele 14 zile mai mare de 100 cazuri la 100 mii populație, de cătrecomisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică se instituie starea de urgență în sănătate publică”, se arată în decizia CNESP.

Totodată, rămâne obligatorie măsura care vizează purtarea măștilor de protecție atât în spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, cât și în cele deschise.

Respectarea distanțării fizice de cel puțin un metru rămâne, de asemenea, în vigoare, dar și respectarea regimului de autoizolare, în cazurile în care acesta este necesar.

CNESP recomandă prezența fizică la muncă doar a personalului a cărui activitate necesită acest lucru.

Totodată, redevine obligatorie necesitatea prezentării unui rezultat negativ la COVID – 19 la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova. Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Persoanele care nu dețin un astfel de test, vorcompleta, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vorsemna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14(paisprezece) zile, în locurile determinate. Excepție fac persoanele care nu prezintă semne clinice de infecţierespiratorie sau stare febrilă, copii de până la 5 ani și alte categorii de persoane. 

Mai jos, decizia integrală a CNESP:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!