Președintele PSRM, Igor Dodon face din nou previziuni legate de pandemia de coronavirus. Potrivit fostului șef de stat, spre sfârșitul lunii mai, Republica Moldova va înregistra între 1500 și 2000 de cazuri zilnice de COVID – 19.

„Și numărul deceselor va crește dublu sau triplu. În aceste condiții, vor fi necesare condiții mai stringente de susținere a populației”, a declarat Dodon în vlogul său „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Astfel, socialistul crede că președinta țării, Maia Sandu va fi nevoită să propună stare de urgență, înaintea alegerilor parlamentare anticipate, care urmează să aibă loc în data de 11 iulie.

„Cel mai probabil, în iunie, Maia Sandu va fi nevoită să vină cu inițiativa de a institui din nou stare de urgență, sub presiunea societății, și alegerile anticipate vor fi amânate din nou”, a menționat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că anularea stării de urgență a fost o greșeală.

„Cei care au admis anularea ei, vor regreta și vor trebui să-și asume riscurile privind pandemia. Odată cu această decizie, dar și dizolvarea Parlamentului, au rămas suspendate inițiative importante precum majorarea salariului la medici cu 40%, anularea BAC-ului în 2021 sau cea de a acoperi datoria la salarii a angajaților Căii Ferate”, a spus Igor Dodon.

Socialistul, care nu are în prezent nicio funcție în stat, a mai anunțat că R. Moldova va cumpăra în luna iunie încă un milion de doze de vaccinuri anti COVID Sputnik V.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!