/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dodon face din nou previziuni legate de pandemie și susține că va fi instituită stare de urgență până la alegeri

missing
30 aprilie 2021, ora 10:37

Președintele PSRM, Igor Dodon face din nou previziuni legate de pandemia de coronavirus. Potrivit fostului șef de stat, spre sfârșitul lunii mai, Republica Moldova va înregistra între 1500 și 2000 de cazuri zilnice de COVID – 19.

„Și numărul deceselor va crește dublu sau triplu. În aceste condiții, vor fi necesare condiții mai stringente de susținere a populației”, a declarat Dodon în vlogul său „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Astfel, socialistul crede că președinta țării, Maia Sandu va fi nevoită să propună stare de urgență, înaintea alegerilor parlamentare anticipate, care urmează să aibă loc în data de 11 iulie.

„Cel mai probabil, în iunie, Maia Sandu va fi nevoită să vină cu inițiativa de a institui din nou stare de urgență, sub presiunea societății, și alegerile anticipate vor fi amânate din nou”, a menționat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că anularea stării de urgență a fost o greșeală.

„Cei care au admis anularea ei, vor regreta și vor trebui să-și asume riscurile privind pandemia. Odată cu această decizie, dar și dizolvarea Parlamentului, au rămas suspendate inițiative importante precum majorarea salariului la medici cu 40%, anularea BAC-ului în 2021 sau cea de a acoperi datoria la salarii a angajaților Căii Ferate”, a spus Igor Dodon.

Socialistul, care nu are în prezent nicio funcție în stat, a mai anunțat că R. Moldova va cumpăra în luna iunie încă un milion de doze de vaccinuri anti COVID Sputnik V.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram