/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ministerul Educației anunță anularea tezelor semestriale pentru elevii de liceu

missing
30 aprilie 2021, ora 14:01

Tezele semestriale din sesiunea de vară pentru elevii de liceu se anulează. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit responsabililor de la Educație, pe lângă tezele semestriale, se anulează și probele practice la disciplinele de sport și arte. Un ordin în acest sens a fost semnat în data 29 aprilie, de către ministra Educației Lilia Pogolșa.

Decizia a fost luată din motiv că elevii claselor a zecea – a doisprezecea au fost în mare parte antrenați în procesul educațional de la distanță, anunță MECC, care precizează că hotărârea a fost consultată cu comunitatea educațională din Republica Moldova.

Astfel, media semestrială la disciplinele de studii din ciclul liceal la care urmau să fie susținute teze semestriale în sesiunea de vară, 2021 se va calcula din media aritmetică a notelor curente, obținute pe parcursul semestrului II.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram