Tezele semestriale din sesiunea de vară pentru elevii de liceu se anulează. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit responsabililor de la Educație, pe lângă tezele semestriale, se anulează și probele practice la disciplinele de sport și arte. Un ordin în acest sens a fost semnat în data 29 aprilie, de către ministra Educației Lilia Pogolșa.

Decizia a fost luată din motiv că elevii claselor a zecea – a doisprezecea au fost în mare parte antrenați în procesul educațional de la distanță, anunță MECC, care precizează că hotărârea a fost consultată cu comunitatea educațională din Republica Moldova.

Astfel, media semestrială la disciplinele de studii din ciclul liceal la care urmau să fie susținute teze semestriale în sesiunea de vară, 2021 se va calcula din media aritmetică a notelor curente, obținute pe parcursul semestrului II.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!