/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Peste 29 de mii de pensionari din Capitală vor primi de la autorități câte 100 de lei de Paște

missing
30 aprilie 2021, ora 14:15

Peste 29 de mii de pensionari din Capitală, care au pensii de până la 1450 de lei vor beneficia anul acesta de ajutoare financiare în valoare a câte 100 de lei, pentru Paște. Banii pot fi ridicați la potă sau pot fi transferați pe cardurile bancare ale beneficiarilor. 

Municipalitatea a alocat în acest scop suma de 2 milioane 932 de mii 500 de lei.

Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, anterior, și alte categorii de cetățeni ai orașului au beneficiat de ajutoare financiare cu ocazia sărbătorilor de Paști, oferite din partea autorităților locale, inclusiv câte 500 lei pentru 1537 de persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, 909 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chișinău, 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a AO „Asociația nevăzătorilor din Moldova”.

Ajutor material unic a câte 1000 de lei a fost acordat la 110 artiști, oameni de cultură, aflați în situații de risc; 31 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și 285 de angajați din sistemul educațional.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram