Peste 29 de mii de pensionari din Capitală, care au pensii de până la 1450 de lei vor beneficia anul acesta de ajutoare financiare în valoare a câte 100 de lei, pentru Paște. Banii pot fi ridicați la potă sau pot fi transferați pe cardurile bancare ale beneficiarilor. 

Municipalitatea a alocat în acest scop suma de 2 milioane 932 de mii 500 de lei.

Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, anterior, și alte categorii de cetățeni ai orașului au beneficiat de ajutoare financiare cu ocazia sărbătorilor de Paști, oferite din partea autorităților locale, inclusiv câte 500 lei pentru 1537 de persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, 909 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chișinău, 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a AO „Asociația nevăzătorilor din Moldova”.

Ajutor material unic a câte 1000 de lei a fost acordat la 110 artiști, oameni de cultură, aflați în situații de risc; 31 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și 285 de angajați din sistemul educațional.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!