/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ultimă oră! CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru anticipatele din 11 iulie. Cât ne va costa organizarea scrutinului

missing
30 aprilie 2021, ora 16:23

Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară la care a aprobat devizul de cheltuieli pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, membrii CEC au stabilit că pentru organizarea scrutinului sunt necesare 125 de milioane de lei. 

Din acești bani, urmează să fie asigurată activitatea birourilor electorale, inclusiv a celor din străinătate, dar și achiziția echipamentelor anti COVID pentru reprezentanții birourilor.

Membrul CEC, Sergiu Gurduza a fost de părere că bugetul propus este „supraestimat”, însă l-a susținut întrun final.

„Cifrele și practica scrutinelor precedente arată că pentru organizarea alegerilor, CEC valorifică de regulă circa 82 – 83 % din mijloacele alocate, Dacă luăm în calcul practic deja constantă de supraestimare, reiese că se vor cheltui acum circa 102,5 milioane de lei, nu 125 de milioane așa cum estimează raortotul deviziului de cheltuieli”, a menționat Sergiu Gurduza.

Hotărârea aprobată azi de către CEC va fi înaintată Guvernului care urmează să identifice, dar și să aloce banii necesari pentru alegeri.

Joi, membrii CEC s-au întâlnit cu președinta țării, Maia Sandu, cu care au discutat despre buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate.

Șefa statului a emis în data de 28 aprilie decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021. Asta după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram