/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Circa trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Paști. Recomandările oamenilor legii

missing
01 mai 2021, ora 10:23

Poliția anunță că circa trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Paști pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. În context, oamenii legii vin cu mai multe recomandări, cea mai importantă dintre ele fiind, să rămânem acasă și să sărbătorim împreună cu membrii familiei.

În noaptea de Înviere, polițiștii se vor afla la slujbele religioase, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe trasee, pentru a evita ieșirile, frigăruii și alte activități de grup și a verifica dacă sunt respectare regulile de protecție împotriva răspândirii infecției prin Coronavirus de tip nou.

Oficierea serviciilor divine în multe lăcașuri de cult, se va desfăşura în exterior (în aer liber). În acest context, oamenii legii vă recomandă să respectați măsurile de protecție și distanța socială.

Respectați regulile instituite de către autorități în scopul prevenirii răspândirii infectării cu COVID-19:

– amânați vizitele la rude sau prieteni, faceți grătarul acasă, chiar dacă vremea este frumoasă;
– evitați deplasările dintr-o localitate în alta;
– încuiați mașinile și nu lăsați obiecte de valoare la vedere;
– consumați alcool cu limită sau deloc, pentru a evita altercațiile și violența;
– procurați produse doar din magazine autorizate, echipați-vă corespunzător când mergeți la cumpărături și păstrați distanța socială;
– păstrați armele în safeu şi nu le lăsați fără supraveghere; nu admiteți accesul la ele a membrilor familiei.

Poliția se adresează părinților să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care copilul s-a rătăcit, anunțați imediat poliția.

Totodată, vor fi verificate locurile de consum a băuturilor spirtoase, de concentrare a persoanelor predispuse la comiterea faptelor ilegale, identificarea și desfășurarea lucrului individual cu persoanele cu comportament antisocial.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112, să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram