/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

Focul Haric s-a aprins la Ierusalim

missing
01 mai 2021, ora 14:12

Lumina Sfântă s-a aprins, sâmbătă, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim. Ea va fi adusă la Chișinău pe la ora 19:00-20:00 la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”.

Lumina Sfântă de la Mormântul lui Iisus Hristos s-a aprins sâmbătă, puţin înainte de ora 14:00, aceasta fiind considerată cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. Lumina a fost împărţită mulţimii de credincioşi.

Ritualul aprinderii focului sfânt este considerat miraculos şi are o tradiţie de peste un mileniu. Patriarhul Ierusalimului intră în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos, cu 33 de lumânări neaprinse în mâini. Este un număr biblic, ce simbolizează vârsta pe care o avea Mântuitorul când a fost răstignit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram