/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ouăle roșii, „vedetele” sărbătorilor pascale. Cum pot fi vopsite natural. Secretul, împărtășit de două gospodine de la Lozova

missing
01 mai 2021, ora 21:55

Ouăle roșii, vedetele sărbătorilor pascale, pot fi colorate și cu produse naturale, în condiții de casă. Procedura este simplă și pentru aceasta este nevoie doar de câteva legume, apă, sare și oțet, pentru ca nuanța să se prindă mai bine de coajă. Colegele mele de la „Mercur Retrograd” au furat secretele de la două surori din satul Lozova, pe nume Ana și Alexandra. În mai puțin de jumătate de oră, gospodinele și-au încheiat misiunea cu succes.

„Curățim ceapă…Tăiem sfeclă roșie…”

După ce au scos cojile de pe ceapă și au tăiat sfecla roșie rondele, gospodinele le-au așezat într-o cratiță. Apoi, peste acest strat, au turnat apă și au pus-o la foc.

„Iaca lăsăm vreo două minute să fiarbă…Punem sarea și oțetul.”

Imediat ce totul a fiert câteva minute, gospodinele au început să dea drumul ouălor în apa clocotindă.

Cele două surori au creat și ouă de Paște cu imprimeu, pentru care au avut nevoie de colanți și frunze de pătrunjel. Dar pot fi folosite orice alte tipuri de frunze, precum cele de mentă, de pildă.

Femeile se arată convinse că ouăle vopsite cu ingrediente naturale sunt mai sănătoase pentru consum.

„Îs mai sănătoase, nu se îmbolnăvește lumea…”

Pentru a oferi ouălor un luciu frumos, pot fi frecate după ce se usucă bine, cu puţin ulei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram