/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PACE vrea să înregistreze un record mondial. A întins în PMAN o mască de protecție gigantică

missing
01 mai 2021, ora 21:40

Un nou record mondial ar putea fi stabilit în Republica Moldova. Cel puțin astfel afirmă membrii partidului PACE, care au întins astăzi în Piața Marii Adunări Naționale o bucată de pânză albastră, pe care o numesc cea mai mare mască de protecție din întreaga lume. Masca măsoară 45 de metri în lungime și 28 de metri în lățime, iar dimensiunile au fost confirmate de un inspector autorizat.

Masca măsoară 45 de metri în lungime și 28 de metri în lățime și este cea mai mare din istoria lumii, susțin membrii partidului PACE, care vor să stabilească un record mondial.

„Este un receptor GPS care determină coordonatele cu o precizie înaltă de ordin geodezic. Este verificat metrologic,

Dimensiunile au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat.

„Toate aceste rezultate urmează a fi confirmate în actul corespunzător, semnate și transmise la organizațiile internaționale care urmează să ne elibereze certificatele de deținători a celei mai mari măști de pe globul pământesc”.

Masca, care de fapt arată ca o bucată de pânză albastră întinsă pe asfalt, a fost confecționată timp de o săptămână, spun organizatorii evenimentului.

„Am făcut acest lucru pentru medicii noștri. Am făcut un lucru frumos prin care atât noi, cât și fiecare cetățean din diaspora să fie mândru de țara noastră. Vreau să spun pace!”

Totuși, dacă va fi sau nu înregistrat recordul, încă nu se știe. Un răspuns ar urma să fie recepționat doar după o analiză minuțioasă.

„La patru organizații internaționale care înregistrează recorduri, noi am depus dosarul încă în luna noiembrie 2020”.

Pentru a confecționa masca au fost utilizați 1500 metri de stofă, 3000 de ace de siguranță și 20000 de metri de ață. În proces au fost implicate 30 de croitorese, care însă nu au fost încă plătite pentru munca lor. Designerul care s-a ocupat de producere a primit astăzi trandafiri albi de la Gheorghe Cavcaliuc pentru ceea ce a făcut, însă nu și bani. Aceasta a evitat să ne spună cât a cheltuit compania sa pentru această mască.

„Până când nu am făcut un calcul concret ca să vă dau o cifră. -Munca croitoreselor a fost plătită? -Desigur, urmează să fie plătită. Pentru fiecare muncă se achită, evident”.

Iar în timp ce susținătorii PACE au salutat ideea, alți oameni au spus că este un lucru inutil.

„Simbolizează respect pentru medicii noștri, într-o situație pandemică dificilă. -Cum îi va ajuta pe medici acest lucru? -Îi va susține moral”.

„Și la ce o să ajute acest record mondial? Nu cred că o să ajute. Vin alegerile, se pregătește partidul pentru campania electorală”.

Evenimentul a fost organizat de Partidul Politic PACE codus de către fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție. Recent, partidul a fost în centrul unui scandal după ce membrii săi l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, pentru că s-ar fi vaccinat în afara rândului. Atunci, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale a formațiunii. În urma incidentului, Tutunaru a fost internat în spital, având arsuri de gradul întâi și doi la ochi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram