/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/INFOGRAFIC/ Curios! Câte ouă mănâncă în medie într-un an un locuitor al Republicii Moldova

missing
02 mai 2021, ora 13:28

Un locuitor al Republicii Moldova consumă în medie circa 205 ouă pe an, în timp ce o găină face în medie circa 206 ouă într-un an, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS), pentru anul 2018.  

Anul trecut, spre exemplu, în țara noastră s-au produs peste șase sute de milioane de ouă. „Datele privind producția ouălor sunt pentru toate tipurile de gospodării.

Producția medie de ouă pe o găină ouătoare este indicată pentru întreprinderile agricole şi gospodăriile țărănești (de fermier) (exclusiv gospodăriile populației)”, precizează reprezentanții BNS. De asemenea, specialiștii BNS au estimat că în martie, prețul mediu pentru zece ouă în Moldova a fost de 14,6 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram