/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Au ciocnit ouă roșii și au gustat din cozonac. Tradițiile de Paște, păstrate cu sfințenie de familia Lozovanu

missing
02 mai 2021, ora 20:46

Mii de creștini ortodocși din întreaga lume sărbătoresc astăzi Paștele. Pentru majoritatea moldovenilor, aceasta este cea mai importantă sărbătoare şi este marcată, de obicei, în familie. După slujba de Înviere, cei mai mulţi moldoveni s-au reunit în jurul meselor pline cu bucate sfinţite. Oamenii au ciocnit ouă roșii și au gustat din cozonac.

În familia Lozovanu din satul Micleușeni, raionul Strășeni, a devenit deja o tradiție ca Paștele să fie sărbătorit în sânul familiei. Astfel, gospodarul casei își așteaptă cu mult drag copii ca să se reunească la masa festivă.

Gospodina casei Raisa Lozovan ne-a povestit ca împreună cu cele două fiice a pregătit bucate alese pentru masa de Paști, iar cozonacul și pasca sunt vedetele sărăbătorii.

Fiica mai mare, Anastasia, care este stabilită într-un oraș din România, își vede mai rar părinții, însă, de sărbători, încearcă mereu să fie alături de cei dragi.

Iar mezina familiei, Galina Lozovan, spune că este mai norocoasă deoarece trăiește în Chișinău și reușește să-și vadă părinții mai des.

Cred că părinții mei sunt cei mai fericiți că eu trăiesc aproape, stau la Chișinău și vin des acasă. De sărbători evident vin acasă sărbătorim. Da, eu mai mult sunt cu bucătărie și în special noi cu mama pregătim cozonacul. Eu îmi fac cozonacul meu, mama îl face pe a ei și oaspeții care vin apreciază.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram