/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Unii șoferi evită să cupleze centura atunci când pornesc la drum

02 mai 2021, ora 21:29

Unii o ignoră, pentru că nu ar fi comodă, alții păcălesc sistemele mașinilor cu adaptoare, ca să nu mai piuie, iar alții o pun doar atunci când dau ochii cu poliția. O parte dintre șoferii moldoveni circulă fără să cupleze centura de siguranță. Asta chiar dacă experții și instructorii auto insistă asupra faptului că aceasta este cea mai sigură dotare a automobilului, în caz de accident. Potrivit poliției, atât șoferii cât și pasagerii din automobil sunt obligați să cupleze centura de siguranță, în caz contrar riscă să fie amendați.

La primele ore ale dimineții, am surprins mai mulți șoferi în traficul din Capitală, care s-au încurcat în argumente, atunci când au văzut camera de luat vederi.

În schimb, pentru alți șoferi este chiar esențială.

Deși știu că încurajează un comportament ilegal, ba chiar periculos, mulți comercianți s-au adaptat cererii și vând dispozitive menite să îi ajute pe șoferi să păcălească senzorii mașinilor.

Necuplarea centurilor de siguranță poate duce la urmări grave în cazul accidentelor rutiere. Cât de salvatoare este centura în cazul unui accident, am test pe propria piele, simulant o răsturnare cu automobilul.

Instructorul auto, Artur Cecan, susține că centura de siguranță este cea mai sigură dotare a automobilului, în caz de accident rutier.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, de la începutul anului, aproape 3 mii de conducători auto au fost sancționați, pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță. Amenda variază de la 450 la 600 de lei. Studiile realizate la nivel european arată că necuplarea centurii de siguranță este a doua cauză de deces în timpul accidentelor rutiere. Pe primul loc, însă, este depășirea limitei de viteză legală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram