Pe lângă frumoasele tradiții, Paștele vine la pachet și cu mesele doldora de bucate, unele greu de digerat, ceea ce provoacă un stres enorm pentru sistemul digestiv. Iată de ce, este important să respectăm sfaturile de bază ca să evităm senzația de greu la stomac sau chiar să ajungem pe patul de spital, din cauza că am mâncat mult și incorect. Pentru o bună digestie, nutriționiștii recomandă un pahar de vin roșu sec și unele tipuri de fructe exotice, iar între mese, trebuie să facem pauze de câteva ore.

La fel, trebuie să avem grijă cum combinăm alimentele. Dar, dacă ținem cu tot dinadinsul să gustăm câte puțin din toate felurile de bucate, trebuie neapărat să nu amestecăm carnea cu peștele, la aceeași masă.

Și pentru consumarea cozonacul există recomandări. Dacă mergem prin ospețe, trebuie să ne programăm vizitele la rude la intervale de 2-3 ore după ultima masă. Neapărat – să consumăm cât mai multe lichide. Ideal este să bem apă și să nu ne lăsăm păcăliți de sucurile din comerț, care pot face mai mult rău decât bine. Ca să ajutați digestia, puteți consuma liniștit un pahar de vin roșu sec. Și unele fructe sunt de mare folos în acest sens, cum ar fi ananasul, kiwi și citricele

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!