O nouă săptămână a început cu o nouă scumpire a carburanților. Încă o rețea de benzinării a afișat, astăzi, prețuri mai mari la panou. Conducătorii auto ne-au spus că nu mai pot ține piept lanțului de scumpiri, deoarece toate rezervele de bani pe care le mai aveau, acum, le dau pentru benzină ori motorină. Asta deoarece, un litru de benzină ajunge să coaste 20 de lei. Între timp, experții declară că această scumpire este total nejustificată.

Surpriză mai puțin plăcută de Paști pentru conducătorii auto. Petroliștii au scumpit din nou cobustibilul, iar majorarea în lanț a prețurilor la carburanți pare să nu mai contenească. După ce, săptămâna trecută, două rețele de benzinării au afișat la panou prețuri mai mari la combustibil, astăzi, încă o rețea de benzinării le-a urmat exemplul. Șoferii sunt foarte supărați și spun că nu mai pot ține pasul cu scumpirile galopante. În opinia lor, statul ar trebui să găsească o soluție, pentru a interveni în acest proces.

Alți șoferi consideră că prețurile cresc din cauza regulilor dictate de piața internațională. Experții pe care i-am abordat pe marginea acestui subiect ne-au spus că, ținând cont de mișcările de pe piața internațională, această majorare a prețului carburanților de la noi din țară nu este justificată în niciun fel.Conform noilor prețuri afișate la panou de unii petroliști, șoferii trebuie să achite 20 de lei pentru un litru de benzină A95, iar pentru un litru de benzină A 98 – aproape 21 de lei. Gazul lichefiat costă în jur de 11 lei și 35 de bani pentru un litru, iar motorina – 16 lei și 35 de bani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!