Astăzi este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, care în acest an, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), accentuează informația drept „un bun public” și aduce în atenție necesitatea de a întreprinde acțiuni care să asigure sustenabilitatea economică a instituțiilor media. 

În 2021, sloganul „Informația ca bun public” confirmă valoarea informației în calitate de bun al domeniului public și explorarea a ceea ce poate fi făcut pentru a consolida jurnalismul, a spori transparența și a extinde oportunitățile.

Directorul general UNESCO, Audrey Azoulay, spune că „tema subliniază importanța incontestabilă a informațiilor verificate și de încredere. Ea atrage atenția asupra rolului esențial al jurnaliștilor liberi și profesioniști în producerea și diseminarea acestei informații, contracarând totodată dezinformarea și alt conținut dăunător”.

Sustenabilitatea financiară a instituțiilor media, transparența operatorilor și companiilor care activează în online, consolidarea potențialului de educație media – sunt cele trei subiecte pe care se concentrează în 2021 Ziua Mondială a Libertății Presei. 

Foto: Twitter

Și în 2021 TV8 va continua să prezinte informațiile de ultimă oră și să fie una dintre cele mai importante surse de informare.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993. În fiecare an, la 3 mai, sunt marcate principiile fundamentale ale libertăţii presei şi este adus un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!