/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ziua Mondială a Libertății Presei, marcată astăzi prin sloganul „Informația ca bun public”

missing
03 mai 2021, ora 10:57

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, care în acest an, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), accentuează informația drept „un bun public” și aduce în atenție necesitatea de a întreprinde acțiuni care să asigure sustenabilitatea economică a instituțiilor media. 

În 2021, sloganul „Informația ca bun public” confirmă valoarea informației în calitate de bun al domeniului public și explorarea a ceea ce poate fi făcut pentru a consolida jurnalismul, a spori transparența și a extinde oportunitățile.

Directorul general UNESCO, Audrey Azoulay, spune că „tema subliniază importanța incontestabilă a informațiilor verificate și de încredere. Ea atrage atenția asupra rolului esențial al jurnaliștilor liberi și profesioniști în producerea și diseminarea acestei informații, contracarând totodată dezinformarea și alt conținut dăunător”.

Sustenabilitatea financiară a instituțiilor media, transparența operatorilor și companiilor care activează în online, consolidarea potențialului de educație media – sunt cele trei subiecte pe care se concentrează în 2021 Ziua Mondială a Libertății Presei. 

Foto: Twitter

Și în 2021 TV8 va continua să prezinte informațiile de ultimă oră și să fie una dintre cele mai importante surse de informare.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993. În fiecare an, la 3 mai, sunt marcate principiile fundamentale ale libertăţii presei şi este adus un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram