/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Vaccinarea se accelerează în Europa”. Peste 150 de milioane de cetățeni UE au fost vaccinați anti-COVID cu cel puțin o doză

missing
04 mai 2021, ora 23:45

Peste un sfert din populația Uniunii Europene a fost vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză de vaccin, anunță Comisia Europeană, marți, adică 150 de milioane de europeni au fost imunizați. De asemenea, peste 9% dintre europeni au schema de vaccinare completă, cu două doze (Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca) sau cu doza de Johnson & Johnson. 

„Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (…) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Mai specific, cel puţin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populaţia Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale înregistrate marţi de AFP și citat de Agerpres. Cel puţin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populaţie.

Comisia, responsabilă cu precomenzile de vaccinuri în numele statelor membre, se aşteaptă să livreze cel puţin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum şi 70 de milioane de la AstraZeneca).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram