/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vaccinul Pfizer pentru copiii va fi autorizat de către SUA. Serul ar ajunge în Europa în această vară

04 mai 2021, ora 12:29

Statele Unite urmează să autorizeze vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 și pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani începând de săptămâna viitoare. Serul ar putea fi disponibil pentru copiii din Europa începând cu luna iunie, relatează CNN.

Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor de 12 ani și peste această vârstă. Serul respectiv este în prezent autorizat în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă, iar extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech împreună cu Pfizer ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie, a declarat Uğur Şahin, CEO-ul BioNTech. Serul este deja aprobat în SUA și UE pentru cei cu vârste de cel puțin 16 ani. Vaccinarea copiilor este considerată un pas crucial către atingerea imunității colective și încheierea pandemiei.

Perspectiva vaccinării copiilor mai mari înaintea începerii noului an școlar ar ușura și situația părinților, care sunt nevoiți să jongleze cu necesitățile învățământului online în timp ce lucrează.

La finalul lunii martie, BionTech și partenerul său american, Pfizer, au anunțat că studiile arată un nivel ridicat de anticorpi în cazul copiilor între 12 și 15 ani care au primit vaccinul. Participanții la teste au tolerat bine serul și au obținut o protecție 100% împotriva infectării.

Cele două companii testează vaccinul anti-Covid și pe bebeluși și copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani.

Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie peste Atlantic, 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram