A treia zi de Paște unii oameni au sărbătorit-o… muncind. Unii fac lucrări de construcție pe lângă casă, alții lucrează la vie, iar alții pun semințele în pământ. Întrucât primăvara anul acesta a cam întârziat, oamenii spun că fiecare zi este una de preț, pentru roada viitoare.

În satul Peresecina din raionul Orhei am găsit oameni care munceau de zor, la pământ. Pe soții Oțel i-am văzut în vie. Ei ne-au spus că, până la amiază au sărbătorit, apoi au venit să lucreze. Soții Oțel ne-au spus că pun în pământ de toate.

Pe același ogor am întâlnit-o și pe mătușa Sofia. Ea spune că s-a obișnuit cu munca și nu poate sta pe loc, atunci când știe că are via nelucrată. Fiecare om muncește în felul său, unii merg la serviciu, alții – în câmp.

Pe acest bărbat l-am găsit muncind, împreună cu alți membri ai familiei, la construcția unei carcase pentru beton. Bărbatul spune că muncește în România. A revenit în sat, de Paști, așa că mai face unele lucrări pe lângă casă.

A treia zi de Paşte este, mai este numită și Marţea Albă din Săptămâna Luminată. În această zi, tradiția spune că nu se lucrează, iar femeile dau de pomană pasca și vinul roșu, care au rămas de la Paște.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!