/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Fostul primar de la Corjova, veteran de război, reținut de pretinși grăniceri la așa-zisul post vamal din satul Lunga

missing
05 mai 2021, ora 11:46

Fostul primar al satului Corjova, veteranul războiului de pe Nistru din 1992 și activistul civic pentru drepturile omului Valeriu Mițul a fost reținut în această dimneață de pretinși grăniceri la așa-zisul post vamal din satul Lunga. Alături de Mițul, a fost reținută și soția, dar și sora acestuia. Totul s-a întâmplat în jurul orei 09:20.

„Pretinșii grăniceri i-au ridicat actele de identitate, refuzând să explice motivele reținerii, comunicându-i să „aștepte”. „Așteptarea” a durat mai mult de o oră. Între timp, Valeriu Mițul a sesizat autoritățile constituționale, inclusiv avocații din cadrul Asociației Promo-LEX”, au menționat reprezentanții Promo-LEX.

Potrivit informațiilor, după o oră de la reținerea acestuia, doi reprezentanți ai pretinselor structuri de securitate din regiune și-au cerut scuze și i-au înapoiat actele de identitate.

Valeriu Mițul este locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari.

Reprezentanții Promo-LEX au mai menționat că „situația lui Valeriu Mițul este identică cu cazul altor doi veterani de război – Iurii Coțofan și Victor Timuș, care au fost reținuți în august 2020 de către pretinșii grăniceri, iar peste 1 oră de la reținere, acestora li s-au înmânat documentele emise de către ”MGB-ul” local cu privire la interzicerea accesului în regiunea transnistreană”.

Lamai bine de opt luni, situația lui Iurii Coțofan și Victor Timuș nu a fost rezolvată. În acest context, Promo-LEX solicităm autorităților constituționale ale Republicii Moldova să depună eforturi suplimentare în rezolvarea definitivă a acestor situații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram